• Našim deťúrencom bolo v Jarňáčiku "suprovo"!

          • Ak sa niekto chcel počas jarných prázdnin zabaviť, tvoriť, naučiť sa niečo nové, stráviť čas s kamarátmi, navštívil „Jarňáčik“ v ŠKD. Našim deťúrencom bolo veru „suprovo!" Deti zažili rôzne prekvapenia. Jedným z nich boli aj pohybové aktivity, ktoré sa niesli v duchu: „V zdravom tele, zdravý duch“ (turistika, hry v telocvični, v prírode...). Okrem toho si vyskúšali aj maľovanie na tvár, modelovali a tvorili rôzne výrobky z papiera. Svoje kreatívne umenie si vyskúšali aj v „čarovnej kuchyni“ a tešili sa aj logickým a zábavným hrám. V relaxačnej činnosti ich čakalo bábkové divadielko a putovali rozprávkovou krajinou. Pri pestrej činnosti našich detí a vytváraní ich pohody a spokojnosti v ŚKD im okrem p. vychovávateľky spríjemnili pobyt aj pán riaditeľ, pani ekonómka a pani asistentky.

          • Informácia o pracovnom mieste

          • Učiteľ/ka ZŠ (2. stupeň)

            Základná škola, Janova Lehota

            Informácie o pracovnom mieste

            Miesto výkonu práce

            Janova Lehota 97, Janova Lehota

            Aprobácia

            Anglický jazyk, Fyzika, Chémia

            Termín nástupu

            26.8.2024

            Predpokladaný termín ukončenia výberového konania

            30.4.2024

            Rozsah úväzku

            100%

            Počet študentov školy

            94

            Platové podmienky

            Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 220/2022 Z. z., ktorými sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

            Príležitosť pre ľudí z Ukrajiny

            nie

            Požiadavky na uchádzača

            Znalosť práce s PC

            základné až mierne pokročilé

            Vzdelanie

            Vzdelanie podľa Zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a Vyhlášky MŠVVsŠ SR 1/2020 Z. z.

            Ďalšie požiadavky

            Aprobácia: je možné kombinovať vyššie uvedené aprobácie i s predmetmi NEJ a SJL.
            Informácie o škole - základné sú na našej webovej stránke. Bližšie informácie len na základe osobného kontaktu.

            Kontaktné informácie

            Adresa školy alebo zariadenia

            Základná škola
            Janova Lehota 97
            96624 Janova Lehota
            https://zsjanovalehota.edupage.org/
            0456796124

          • Aj my sme boli pri tom!

          • Vo štvrtok, 15. februára sa v Žiari nad Hronom konala veľmi pekná špostová akcia, na ktorej sme nechýbali so žiakmi zo ZŠ Janova Lehota. Celé podujatie pod názvom „Školy idú na repre“ spojilo fanúšikov hokeja z radov žiakov stredných a základných škôl s cieľom povzbudiť svoj tím, teda HK MŠK Indian Žiar nad Hronom. Na zápase proti reprezentácii Slovenska do 18 rokov nás bolo nielen počuť, ale aj vidieť. Naši žiaci vytvorili transparenty, ktorými chceli dať najavo najmä podporu žiarskemu tímu  a zároveň sa zapojili do súťaže, v rámci ktorej môžu pre celú triedu vyhrať zájazd na prípravný zápas slovenskej hokejovej reprezentácie pred majstrovstvami sveta v Česku. Na štadióne bola vynikajúca atmosféra, ktorú si všetci naši žiaci naplno užili aj vďaka napínavému priebehu, keď o víťazstve domácich rozhodlo až predĺženie. Držíme Indiánom palce v ďalších zápasoch a niektorí z nás určite nebudú chýbať v radoch fanúšikov aj v nasledujúcich stretnutiach.

          • Stolný tenis našim ide!

          • V stredu, 7.2., sme cestovali v rámci Športovej ligy škôl (ŠLŠ) do Základnej školy v Hornej Ždani. Privítali nás milí páni, organizátori, riaditeľka a pohostili nás čajom a chutným koláčom. Celkovo vládla veľmi pokojná a priateľská atmosféra. Stretli sme sa v poradí už v 3. kole ŠLŠ na turnaji v stolnom tenise. Naši žiaci si viedli veľmi dobre. Zúžitkovali skúsenosti, ktoré naberali počas každej príležitosti, kedy mohli stolný tenis hrať (počas prestávok, počas hodín TSV a športového krúžku).

            V dievčenskej kategórii jednotlivcov skončila naša žiačka Zinka Kršiaková na 3. mieste. V chlapčenskej kategórii jednotlivcov získal Marián Kaločaj 2. miesto a Martin Mihálik 3. miesto. Vo štvorhre získali naše dievčatá Zinka Kršiaková a Nelka Čierna 2. miesto a chlapci Marián Kaločaj a Paľko Sigeti tiež pekné 2. miesto. Celkovo naši žiaci spolu získali toľko bodov, že nám patrilo prvenstvo, za čo im patrí veľká VĎAKA a GRATULUJEME k super výkonom!

            V 3. kole ŠLŠ si školy pripísali body nasledovne:
            1. Janova Lehota - 4 body
            2. ZŠ s MŠ Štefana Moysesa - 3 body
            3. Gymnázium - 2 body
            4. Horná Ždaňa - 1 bod.

            Celkový počet bodov po 3. kole ŠLŠ:

            Janova Lehota - 10 bodov
            ZŠ s MŠ Štefana Moysesa - 11 bodov
            Gymnázium - 5 bodov
            Horná Ždaňa - 4 body.

          • Veselosť, zábava, hodovanie...

          • Obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy nazývame fašiangy. Fašiangy sú prechodom medzi zimným a jarným obdobím. V tomto období prevláda  bujará zábava, organizujú sa svadby,  zabíjačky a hlavne fašiangový sprievod.

            Už druhý rok sme na našej škole zorganizovali takýto sprievod cez Janovu Lehotu.

            Bolaže to paráda: Cigánka, Žobrák, Drotár, Stará žena, Mladucha a Mladý zať, Kominár, Handrár, ale aj maska  Slameníka nechýbali v piatok deviateho februára v uliciach našej dediny. Okoloidúci nás srdečne zdravili, bavili sa s nami, deti dostávali sladkosti a na viacerých miestach si s miestnymi aj zatancovali. Všetko zadokumentovala aj žiarska televízia a tak naše posolstvo zachovávania tradícií prekročí hranice školy aj dediny. Opäť naše poďakovanie posielame rodičom za ich kreativitu, nápaditosť a nekonečnú trpezlivosť pri tvorbe masiek.

          • Výpisy klasifikácie dostali masky

          • Prvý polrok je za nami. Ubehol strašne rýchlo!  V stredu sme žiakom odovzdali výpisy klasifikácie  a jednu vyučovaciu hodinu sme si spestrili karnevalovými hrami. Až na dvoch žiakov sa do týchto aktivít zapojili všetci. Naše kreatívne masky tancovali s balónmi či jablkami, pátrali podľa pokynov, prenášali lentilky, džemovali, prešli si cez zápalkáreň, skúšali čarovať s pierkom, ...

            Nenápadná porota sledovala masky a vybrala spomedzi nich najnápaditejšie: na 1. mieste skončila naša MARFUŠA. Málokto v nej spoznával Paulínku Bakošovú zo 4. ročníka. O 2. miesto sa podelili dvaja mládenci: SEMAFOR a BANÁN (teda Matyas Pribilinec zo 4. ročníka a Michal Bil z 3. ročníka). 3. miesto si „vymaskovali“ DÚHA a DRAK (teda Šarlota PribilincováStanislava Kolačeková). Všetky masky dostanú pekný darček.

            A potom nastal okamih, kedy každý žiak držal v rukách hodnotenie svojej polročnej práce. S radosťou, ale niektorí aj so smútkom (ale aj odhodlaním naprávať...) niesli tento dôkaz ich pracovitosti domov rodičom.

            Všetkým našim žiakom želáme veľa úspechov v 2. polroku, pekné vysvedčenie a príjemne strávené chvíle v našej škole...

            A rodičom, ktorí masky tvorili, patrí veľké ďakujem. Ste nápadití a kreatívni a každý rok niečím prekvapíte...

          • Karneval pokračoval aj v ŠKD

          • Deti po príchode do školského klubu detí pokračovali v zábave. Prezentovali svoje masky, vyšantili sa pri stoličkovom a balónovom tanci. Ani jedna karnevalová maska neostala veru smutná, pretože všetky zvíťazili. Deťúrence si nakoniec pomaškrtili na maškrtách. Nechýbali šišky, fajnová domáca klobáska či slaninka. Z karnevalového odpoludnia sa všetci veľmi tešili a domov odchádzali trochu aj unavení, ale spokojní!

          • Stále máme čerstvé hlavy😊

          • Projekt Čerstvé hlavičky pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky stále pokračuje.

            Deti pravidelne konzumujú hrozno, mandarínky, pomaranče, jablká, banány, ringloty, kaleráb či mrkvu a exotické hurmikaki. Teší nás, že deti objavujú chuť aj im neznámeho ovocia a zisťujú, že im veľmi chutí. Častokrát rodičia ani nevidia, aké ovocie deti v škole z Kauflandu dostali, pretože sa hneď doňho „pustia“.

            Sme radi, že takto deti pravidelne konzumujú ovocie a zeleninu a pevne veríme, že tento zvyk si zachovajú aj do budúcnosti. Pár fotiek prikladáme.

        • Prihlásenie

      • Zvonenia

        Štvrtok 2. 5. 2024
      • Fotogaléria

          zatiaľ žiadne údaje