• Olympijský odznak všestrannosti pre našich!

          • V tomto školskom roku sme sa zúčastnili Olympijského odznaku všestrannosti 2023/2024, ktorý organizuje Slovenský olympijský a športový výbor. Šancu získať certifikát mal každý žiak, ktorý mal urobených všetkých 6 disciplín. Cieľom bolo zapojiť všetkých žiakov, nie len tých najlepších, ktorí majú šancu získať odznak. Žiaci a ich rodičia vďaka certifikátom dostali spätnú väzbu o ich pohybovej výkonnosti. Zároveň by sme chceli žiakov aj takto motivovať k ďalším pohybovým aktivitám.

            Až 12 žiakom z našej školy sa podarilo získať toľko bodov, aby im bol udelený Olympijský odznak všestrannosti 2023/2024:


            1x ZLATÝ ODZNAK
            Sofia Fedešová, 9.roč.
            2x STRIEBORNÝ ODZNAK  
            Dominika Tóthová, 9.roč. Denis Kozár, 6.roč.
            9x BRONZOVÝ ODZNAK
            Nelka Gáliková, 9.roč
            Patrícia Bartoňová, 8.roč.
            Jozef Šipkovský, 8.roč.
            Miško Dubovský, 7.roč.
            Palko Sigeti, 7.roč.
            Viktória Valachová, 7.roč.
            Alex Husárik, 7.roč.
            Martin Mihálik, 6.roč.
            Jakub Beňo, 6.roč.

            Srdečne GRATULUJEME našim najlepším športovcom. Sme na Vás hrdí!!! 🤗👏✊👍🍀

          • Pizza nám chutila!!!

          • Pamätáte sa ešte na predvianočnú súťaž o naj...vianočnú triedu? Porota pracovala, sledovala, hodnotila a vôbec nemala ľahkú úlohu. V triedach si všímala nielen výzdobu, ale aj poriadok a celkový vzhľad triedy. Niektoré triedy boli vyzdobené originálne:

            • porota v nich objavila živý stromček
            • ako ozdoby boli použité medovníčky alebo dnes veľmi populárne háčkované ozdoby
            • zaujímavé boli anjeliky zo špagátu sediace na oknách alebo ponožky prichystané na darčeky od Ježiška

            Boli aj triedy, ktoré zaklincovali vianočnú výzdobu pre istotu dvoma vyzdobenými stromčekmi.

            A kto sa stal víťazom?

            2. ročník!!! Blahoželáme! Žiaci si spolu s pani učiteľkou ako cenu vybrali dobručkú pizzu. A tak si v pondelok na nej v škole pochutnávali a vychutnávali si tak svoje víťazstvo.

          • Zdravé stravovanie nám nie je ľahostajné!

          • V tomto školskom roku sa štvrtáci a piataci našej školy zapojili do projektu „Viem, čo zjem?“. Tento projekt patrí do celosvetového programu Nestlé Healthy Kids a na Slovensku už prebieha ôsmy ročník. Projekt prináša spoločnosť Nestlé Slovensko v spolupráci s odborným garantom Úradom verejného zdravotníctva SR.

            Cieľom projektu je oboznámiť žiakov s rizikami, ktoré so sebou nesprávna výživa prináša.

            Tešíme sa, že sme sa do tohto projektu zapojili.Prečo? Chceme získať cenné vedomosti napr. o význame zdravého stravovania a zábavnou formou si na vyučovacích hodinách osvojiť zásady správnej a vyváženej stravy, zorientovať sa v zložení potravín a v správnom spôsobe ich konzumácie či skladovania. Okrem toho sa tešíme aj na ďalšie lekcie, ktoré sú zamerané na význam pestrej stravy, rôzne aspekty vplývajúce na kvalitu potravín, riziká nevhodného stravovania, poruchy príjmu potravy a riziká spojené s nedostatkom tekutín v tele. Niekoľko lekcií už máme úspešne za sebou, ktoré  boli pre nás zaujímavé a podnetné a samozrejme sa tešíme na ďalšie lekcie.

            Nedávno nás v našej škole potešila svojou návštevou p. Hrušovská z RÚVZ v Žiari nad Hronom. Pripravila si pre nás prednášku na tému Ovocie a zelenina. Hravou formou sme triedili rôzne druhy ovocia a zeleniny, hovorili sme aj o tom, prečo sú ovocie a zelenina také prospešné, aké vitamíny sa v ovocí a zelenine nachádzajú apod. Pochválila výbornú spoluprácu so školou, našich žiakov za aktívne zapájanie sa do predmetnej problematiky a ich zvládnuté  niektoré prebrané témy, čo bolo prínosom. Ďakujeme!

             

             

        • Prihlásenie

      • Zvonenia

        Štvrtok 2. 5. 2024
      • Fotogaléria

          zatiaľ žiadne údaje