• Oživili sme tradície...
          • Oživili sme tradície...

          • Najskôr bol nesmelý nápad. Potom sa zmenil na vyslovenú myšlienku a nakoniec ten nápad uzrel svetlo sveta. Fašiangový sprievod našej školy dedinou.

            Celá škola sa premenila na fašiangové maškary. Ozembuch, rapkáče, vedro s lopatou, pokrievky, harmonika dotvárali atmosféru sprievodu maškár. Náš školský Kubo rozdával medovníkové srdiečka dedinčanom, ktorí nám srdečne mávali a hádzali z okien sladkosti.

            Po návrate do školy fašiang pokračoval v ŠKD veselou náladou a tancovačkou. Na stoloch deti čakalo tradičné fašiangové jedlo – šišky, klobáska, jaterničky, slaninka a iné dobrôtky na ktorých si maškrtníci s radosťou pochutnali.

            Ďakujeme všetkým za vytvorenie krásnych masiek a fašiangovej atmosféry, ktorá sa niesla dedinou. Zvlášť treba poďakovať rodičom a učiteľom za ich tvorivosť, kreativitu a fantáziu pri tvorbe maškár.

                                                         Do videnia o rok!

             

            videá si môžete pozrieť na:

            https://www.facebook.com/zs.janovalehota.7

             

             

             

             

             

             

          • Valentín a micro:bity

          • Micro:bity su súčasťou vyučovania informatiky na našej škole už tretí rok. Micro:bit je programovateľný  minipočítač. Stačí vytvoriť jednoduchý program v prostredí Make code a nahrať ho pomocou USB kábla. Naši žiaci programovanie s micro:bitmi zvládajú  veľmi dobre, postupne sa zoznamujú s možnosťami programovania a zlepšujú si digitálne zručnosti. Dokážu naprogramovať napríklad aj Valentínsky pozdrav, pri ktorom micro:bit zobrazí text "Veselý Valentín", srdiečko a zahrá úryvok zo známej ľudovej piesne Láska, bože láska. Tentokrát sa s výzvou popasovali žiaci ôsmeho a deviateho ročníka, ale už aj naši piataci sú zruční programátori. Ich výtvory boli zverejnené na facebooku v skupine Učíme s hardvérom. Naprogramovali napríklad Vianočné koledy. Tešíme sa na ďalšie programátorské výzvy a projektíky.

          • Turnaj chlapcov vo florbale

          • Chlapci 2. stupňa sa zúčastnili turnaja vo florbale, ktorý sa konal v Kremnici. V prvom zápase sme dostali vyrovnaného súpera ZŠ Hliník nad Hronom, ktorý skončil výsledkom 1:2. V druhom zápase dominoval starší a skúsenejší tím zo ZŠ Dolná Ždaňa. Do ďalšieho zápasu sme išli s veľkým nasadením a odhodlaním vyhrať, čo sa nám aj dlho darilo a vyhrávali sme 1:0, až pár sekúnd pred koncom chlapci z Gymnázia vyrovnali na 1:1. V poslednom zápase s víťazom turnaja Kremnicou nám už nešlo o postup a chlapci si zápas parádne užili, nebyť troch tyčiek z našej strany, tak by sme s Kremnicou držali krok. Dôležitejšie ako výhra je to, že chlapci ukázali, že sa vedia správať, vedia sa povzbudiť, tešiť sa z hry a robiť nám dobré meno, za čo im patrí veľká VĎAKA!

             

          • Volejbalový turnaj dievčat MIDIcoolvolley

          • Žiačky 6.,7. a 8.ročníka sa zúčastnili turnaja MIDIcoolvolley vo volejbale. V prvom zápase sme nastúpili proti víťazkám turnaja, dievčatám z 1. ZŠ, ktoré boli skúsenejšie a jednoznačne dominovali. V druhom zápase sme dostali vyrovnaného súpera 4. ZŠ, kde sme hrali 1:1. Rozhodlo sa až v treťom sete, ktorý vyšiel úspešnejšie pre dievčatá zo štvorky. Zápas o 5. miesto sme si zahrali proti dievčatám z Hliníka, ktorý skončil víťazstvom 2:0 pre naše dievčatá. Dievčatá ukázali, že aj napriek tomu, že nemajú dlhoročné skúsenosti s volejbalom, viaceré len začínajú, tak sa nebáli, išli do toho naplno, hrali s veľkým nasadením a s chuťou. Povzbudzovali sa a nikdy sa nevzdávajú, čo ukázali v sete, v ktorom prehrávali 7:16 a dokázali ho otočiť a vyhrať. Klobúk dole, sme na Vás pyšní 💪🙂🏐👏👌!!!
             

          • Školská exkurzia Mincovňa Kremnica

          • Kremnica nás v piatok, 24.02.2023, privítala dažďom. Neprišli sme ju vypáliť ani vydrancovať, ale pokochať sa jej bohatstvom. Žiaci 6. a 7. ročníka prijali pozvanie na školskú exkurziu do Mincovne Kremnica. Okrem suvenírov sme videli aj prevádzku mincovne, kde sa momentálne razia mince pre jeden nemenovaný stredoamerický štát. Okrem toho sme mali možnosť vidieť i historické priestory podniku, ktoré nacistické vojská pri svojom ústupe z mesta Kremnica úmyselne zničili a vážne poškodili. Samozrejme, exkurzia bola spojená i s razením vlastných pamätných mincí, ktoré si žiaci vyrobili vlastnoručne pomocou starej metódy.

            Odporúčame návštevu mesta i mincovne všetkým. Za nás zaujímavá skúsenosť 😊

             

          • 14.2. - VALENTÍN

          • Dnes sme VALENTÍNA oslávili rozdávaním valentínskej pošty za pomoci valentínskeho tímu (žiaci 9. ročníka). Pošta potešila žiakov, pani učiteľky, pani upratovačky a dokonca sa nezabudlo ani na pani kuchárky. Sme predsa JEDEN tím! 💪🥰

            Krásneho Valentína všetkým! ♥️🥰

          • Tanečné predpoludnie

          • V piatok, 10. 2. 2023, sa v telocvični našej školy uskutočnila prezentácia moderných tancov - hip-hop a break dance. Žiaci prvého aj druhého stupňa sa zúčastnili rýchlokurzu týchto tancov pod vedením skúsených trénerov (tréner Bios - break dance, trénerka Janey - hip-hop). Po krátkej tanečnej rozcvičke si žiaci vyskúšali základné kroky tancov, zasúťažili si, ale najmä výborne sa zabavili. Počas vydarenej akcie sa ukázalo, že na našu školu chodí veľa šikovných tanečníkov.

          • Naša Violka bola opäť úspešná!

          • Žiačka 6. triedy – Viola Mária Prekoppová sa opäť posnažila vytvoriť   umelecké dielo v podobe výtvarnej práce a vyhrala 2. miesto v regionálnej súťaži „Čaro Pohronia“. Súťaž vyhlásila SOŠ v Žarnovici. Súťažiaci sa mali zamerať na hrady, zámky i kaštiele a vytvoriť originálnu výtvarnú prácu alebo fotografiu. Cieľom súťaže bolo vzbudiť u žiakov umeleckú tvorivosť, prejaviť zmysel pre fantáziu a lepšie spoznať región, v ktorom žijeme. Konkurencia bola naozaj veľká, preto sme na našu žiačku veľmi pyšní! 

          • Zimné radovánky na snehu

          • Konečne sa deti dočkali bielej periny od Perinbabky. Celý týždeň v ŠKD šantitli na snehu s bobami a lopármi. Po sánkovačke potom veľmi dobre padol teplý čajík,  cibuľový alebo nutelový chlebík. Mňam! Deti mali zo zimných radovánok veľkú radosť.



          • Konečne zase olympiáda!

          • Po troch rokoch čakania sme dňa 08.02.2023 išli v oklieštenej zostave na olympiádu z dejepisu. Pôvodne sme mali byť ja + 4 dievčatá, ale dve mi ochoreli. To je škoda, lebo sme mohli byť úspešnejší. Dominika Saková, žiačka 8. ročníka obsadila vo svojej kategórii 3. miesto! Len 0,5 bodu za druhým☹. Dúfajme, že o rok to vyjde. Druhé želiezko v ohni sa medzi stupňami víťazov neumiestnilo, ale i tak Katke Hrmovej za odvahu ďakujeme. Bola to jej prvá olympiáda a verím, že nie posledná.

            Ešte raz ďakujeme a hlavne blahoželáme 😊

          • Mladí slovenčinári

          • Naši žiaci 5. a 6. triedy si overili svoje vedomosti zo SJL v hravej súťaži YPSILON. Každý zúčastnený žiak dostal za účasť diplom a malý darček. Úlohou súťaže bolo zbaviť žiakov negatívnych pocitov, ktoré sa často spájajú s výučbou tohto predmetu a ukázať im, že slovina je hra.

            Najlepší riešitelia:   M. Mihálik – 98%

                                              D. Kozár – 95%

                                              N. Petríková – 91%

            Všetkým zúčastneným žiakom ĎAKUJEME za ich snahu!

        • Prihlásenie

      • Zvonenia

        Štvrtok 2. 5. 2024
      • Fotogaléria

          zatiaľ žiadne údaje