• SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE školského roka

          •        Ani sme sa nenazdali a znova prišiel deň odovzdávania vysvedčení a slávnostného ukončenia školského roka 2021/2022.  Bol to rok plný snahy, usilovnosti a tvrdej práce, ktorú odviedli nielen naši zamestnanci, ale aj naši žiaci. Pre niektorých to bol prvý rok, ktorým začali svoju etapu na ZŠ, pre iných zas rok ukončenia svojej deväťročnice. Ako to už býva vo zvyku, so školským rokom sme sa lúčili na školskom dvore, kde sme aj patrične ocenili najšikovnejších žiakov z každého ročníka. Samozrejme, nebolo ich málo, z čoho máme obrovskú radosť a veríme, že svoj talent a nadanie budú rozvíjať aj naďalej.  Tento deň bol výnimočný hlavne pre našich deviatakov, ktorí neváhali a pripravili si pre nás krásnu rozlúčku. Príhovor nám predniesla Valentínka Rošková, ktorá v mene všetkých deviatakov poďakovala učiteľskému zboru za odovzdané vedomosti, cenné rady a starostlivosť počas celých deväť rokov. Hoci sú rozlúčky ťažké a dojímavé, zvládli to ľavou zadnou.

                 Našim končiacim žiakom želáme úspešný štart do nového školského roka, veľa šťastia a úspechov a samozrejme, všetkým žiakom, pedagógom, zamestnancom školy a rodičom želáme krásne leto plné nezabudnuteľných zážitkov.

          • DEVIATACI U PANI STAROSTKY

          • Hurá na prázdniny

            Je tu vytúžený koniec školského roka a ja som sa dnes lúčila s našimi šikovnými predškolákmi v materskej škole a s deviatakmi v sobášnej sieni obecného úradu. Všetci boli obdarení malými darčekmi a zapísali sa do pamätnej knihy našej obce. Boli to úžasné stretnutia.

            Ďakujem všetkým zamestnancom školy a materskej školy, za ich zodpovednú a príkladnú prácu počas celého školského roka .

            Všetkým deťom prajem krásne prázdniny plné zážitkov a radostí.

          • Predstavenie ZUM zo Zvolena sa nám páčilo!

          • Posledné dni v škole bývajú každý rok naplnené očakávaním letných prázdnin, putovaním učebníc z triedy do triedy, branným cvičením... Tento rok sme však našich žiakov chceli potešiť niečím výnimočným, čo nám tak trochu v čase pandémie chýbalo – divadelným predstavením. Veríme, že sa nám to naozaj podarilo a pritom sa žiaci nielen zabavili, ale poniektorí si zopakovali, iní sa zas dozvedeli, akú má územie Európy i Slovenska zaujímavú históriu. Necelá hodinka veľmi atraktívneho aj interaktívneho rozprávania žiakov zaujala od prvých minút po posledné, a to vďaka kvalitnému hereckému výkonu ZUM - združenie umelcov zo Zvolena.

            Ďakujeme a už teraz sa tešíme na ďalšie zaujímavé vystúpenie tohto hereckého tria.

        • Jánska noc v škole - rozlúčka štvrtákov
          • Jánska noc v škole - rozlúčka štvrtákov

          •    Štvrtáci sa tento školský rok rozlúčili so svojou triedou a pani učiteľkou, s ŠKD a pani vychovávateľkou, netradične. Pripravili si pre štvrtákov noc plnú prekvapení. Po príchode sa všetci oboznámili s programom večera. Čakali ich zaujímavé súťaže, vypustenie balónov a chutná večera – pizza. Deťom sme pripomenuli tradície Jánskej noci – príprava a zapaľovanie vatier, magická sila zbierania bylín v tento deň, preskakovanie ohníkov... Ďalekohľadmi pozorovali z kopca  „Jánske vatry“ v okolitých dedinách.

               Potom sme sa išli zabávať do triedy, kde si deti užili „stoličkový“ a „balónový“ tanec. Prišla však pomaly aj únava a po večernej hygiene sa všetci uložili do svojich „spacákov“ a u niektorých hneď aj spánok. Tí, ktorí ešte nemohli zaspať, si pozreli detský film na dobrú noc.

                 Ráno deťúrence čakala „pyžamová“  rozcvička na ihrisku a potom chutné raňajky. Potom sme sa ešte porozprávali a rozlúčili. Deti mali z tejto akcie ako i darčekov veľkú radosť.

        • Prvostupniari na dopravnom ihrisku
          • Prvostupniari na dopravnom ihrisku

          • Po 3 rokoch nútenej prestávky žiaci 1. stupňa pod vedením svojich triednych učiteliek a pedagogickej asistentky opäť mohli navštíviť dopravné ihrisko v Žiari nad Hronom. A tak sa dňa 15.6. skoro 50 žiakov zdokonalilo v poznatkoch o pravidlách cestnej premávky, ktoré si mohli hneď na kolobežkách a bicykloch vyskúšať v praxi. Nebolo to veru jednoduché zaradiť sa do správneho jazdného pruhu, správne odbočiť, nezabudnúť dať prednosť a byť ohľaduplný voči ostatným ,,vodičom“ i chodcom...

            Veríme, že deti si osvojené poznatky zapamätajú a pomôžu im bezpečnejšie sa pohybovať na riadnych cestách už počas najbližších dní a letných mesiacov.  

             

        • Turnaj o pohár starostky obce
          • Turnaj o pohár starostky obce

          • Už 13. ročník futbalového turnaja privítal aj s domácim družstvom ďalšie 3 mančafty.

            Chalani z Hornej Ždane, Trnavej Hory a ŠZŠ v ZH spolu odohrali až 12 veľmi vyrovnaných duelov. O víťazovi nerozhodli ani body, ani vzájomné zápasy. Tešil sa team, ktorý nastrieľal najviac gólov. Premiérovo zvíťazili chlapci z Trnavej Hory pred ŠZŠ a domácimi futbalistami. Teší nás, že sa počas turnaja nikomu nič nestalo, chalani i učitelia vyslovili tradičnú spokojnosť s priebehom akcie. Za jej plynulú priebeh ďakujem kolegyniam, ktoré sa na organizácií spolupodieľali, OcÚ v Janovej Lehote a nášmu sponzorovi – ŠK Janova Lehota. O rok sa opäť stretneme na zelenom koberci...

            Vybíjaná

            1. miesto: Trnavá Hora,

            2. miesto: Janova Lehota

            3. miesto: Horná Ždaňa

            Zostava: Nelka Gáliková, Dominika Tóthová, Dominika Saková, Katka Hrmová, Zinka Kršiaková, Paťka Bartoňová, Emka Biľová, Nelka Čierna.

             

        • Finančná sloboda
          • Finančná sloboda

          • Naši deviataci sú vo financiách machri. Alebo sa o tom aspoň pokúsili, keď si dňa 9. júna vyskúšali aktivity v projekte Finančná sloboda. Pod vedením lektora p. Radovana Černáka zistili, že  aj finančné vzdelávanie môže byť aktívne, zážitkové a zábavné. V rámci hry sa dozvedeli, aké dôležité je správne sa rozhodovať, plánovať, investovať a mať kontrolu nad svojimi financiami.

            Ďakujeme za príjemne a užitočne strávený čas.

             

        • Na školskom výlete nám bolo SUPER!
          • Na školskom výlete nám bolo SUPER!

          • Dňa 2. júna nám naše skvelé pani učiteľky zorganizovali školský výlet do Levíc. Cestou sme sa správne naladili na výlet plný zážitkov, krásnych miest a nových informácií formou piesní. Prvá zastávka bola v centre Atlantis, ktoré nás ohúrilo rôznymi programami, ako napríklad Harry Potter a kúzla Rokfortu, Život v kozme, Bublinkový svet a podobne. Vyskúšali sme si triediaci klobúk, ktorý nás po nasadení priradil do patričných škôl kúziel – Chrabromil, Slizolin, Bystrohlav alebo Bifľomor. Niektorí z nás si obliekli kostými postáv z Harryho Pottera a vyskúšali si, vžiť sa do role čarodejníka. Samozrejme, zapojili sa aj naše pani učiteľky. Musíme podotknúť, že v čarodejníckych odevoch vyzerali naozaj FAMÓÓÓZNE a veľmi im to pristalo. Zaujímavý bol aj Život v kozme, kde sme si prevetrali naše vedomosti zo sveta vesmíru a čo-to, sa dozvedeli aj niečo nové.

            Naši prvostupniari sa po absolvovaní programov v Atlantise vrátili domov, no my – druhostupniari sme sa po oddychovej akcii vybrali potulkami v okolí Levíc ďalej. Čakali nás skalné obydlia v Brhlovciach, Tekovské múzeum a Levický hrad. Počasie nám prialo, a tak sme si pri menšej prestávke mohli urobiť malý piknik s výhľadom na hrad. Celú exkurziu sme zavŕšili v obchodnom centre – Dituria. Cestou späť nám pani učiteľky pripravili kvíz z celého výletu a keďže sme veľmi súťaživí, nadšene sme sa zapájali. Za celú akciu ďakujeme z celého srdca našim pani učiteľkám z prvého a druhého stupňa.

             Veruže, bolo tam krásne a zas sme o niečo múdrejší!!!

             

        • 1. jún netradične - NO BAG DAY
          • 1. jún netradične - NO BAG DAY

          • Tento rok sme MDD oslávili svetovo známou aktivitou nazývanou NO BAG DAY (deň bez tašky), kde si žiaci mali doniesť učebnice v hocičom, čo ich napadlo - napr. fúrik, kočík, obliečka z vankúša, prepravka pre zvieratá, chladiaci box apod. Zároveň mali prísť oblečení v niečom bláznivom, v čom by bežne do školy neprišli. Najkreatívnejšie nápady boli ocenené. Dúfame, že si detičky užili svoj deň plný spevu, tanca, balónov, párty, súťaží, rozprávaní po vdýchnutí hélia. Už teraz sa neviem dočkať na ďalší rok!

            🤗🍀👏

          • MDD v ŠKD

          • Po netradičnom MDD v škole, svoj sviatok oslávili aj deti v školskom klube. Zúčastnili sa športových a zaujímavých súťaží, v ktorých získali medaile a diplomy. Najväčšou odmenou však bola pre nich čokoládová fontána s ovocím.

        • Prihlásenie

      • Zvonenia

        Štvrtok 2. 5. 2024
      • Fotogaléria

          zatiaľ žiadne údaje