• Predškoláci na návšteve u nás

          • V dňoch 29. a 30. marca 2023 do našej školy zavítali deti z MŠ v Kosoríne a z MŠ v Janovej Lehote. Spolu s pani učiteľkami navštívili predškoláci triedu prvákov, aby sa bližšie oboznámili so školským prostredím a prácou na vyučovaní. Naši malí kamaráti si vyskúšali, aké je to byť školákom – prácou na interaktívnej tabuli, kde im škriatok HUPS napríklad okrem iného ukázal, ako sa naučili prváci aj spolu s ním písať písmená, poskladať puzzle... Prváci im ukázali Šlabikár, zošity a ako vedia čítať, písať i počítať. Aj predškoláci nám ukázali, že poznajú geometrické tvary či farby pri úlohách z grafomotoriky. Okrem toho preukázali svoju šikovnosť a zručnosť pri zábavnej, hudobno-pohybovej a výtvarnej aktivite. Na záver ich čakalo sladké i zdravé občerstvenie a navzájom si vymenili i sladkú odmenu.

            Na všetkých budúcich prvákov sa úprimne tešíme!  

            Ďakujeme pani učiteľkám materských škôl za ich spoluprácu a za milé a príjemné stretnutie s nimi a predškolákmi!

          • DEŇ VODY 2023

          • Žiaci na druhom stupni súťažili v rôznych aktivitách súvisiacich s vodou. Víťazmi sa stali siedmaci, ktorí si odniesli pekné ceny. Deviatačky pomáhali v organizovaní a navštívili aj našich najmenších v ŠKD, kde si niečo o vode porozprávali, aj si niečo vyrobili a za odmenu si každý odniesol symbolický darček v podobe kvapky z balóna naplnený vodou a medailu. Aj naši najmenší kamaráti, prváci, si vyrobili „miniprojektík“ o vode  a prštekovú kvapku, ktorá im zdobila ruku v tento deň.

             

             

        • Informácie pre rodičov o poskytovaní dotácie na stravu od 1.5.2023
          • Informácie pre rodičov o poskytovaní dotácie na stravu od 1.5.2023

          •  

            Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu.

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“),ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku[1] odobralo obed,
            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka),  ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania:

            Stravovacie zariadenie pri ZSS Nádej, Janova Lehota 303, 96624 Janova Lehota, a to najneskôr v termíne do 17.4.2023  V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov (zariadenie školského stravovania, ako prílohu tejto informácie, môže rodičovi zaslať aj zápisný lístok stravníka alebo uviesť iný obvyklý spôsob zápisu na stravovanie).

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

            [1] Deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima.

            Informácia pre rodičov(502.6 kB) 

            Návratka - stravovanie od 1.5.2023(427 kB)  

          • Vedomostná hra EKOOLYMPIÁDA!

          •  
            Žiaci 7. a 9. ročníka si vyskúšali zábavnou formou v ekotrenažéri svoje znalosti súvisiace s ekológiou a životným prostredím. Otázky sa týkali tém: VODA, OCEÁN, PÔDA, ODPAD, KLIMATICKÁ ZMENA. Žiaci si pochvaľovali a boli zapálení do riešenia úloh, v ktorých sa dozvedeli napríklad, čo najčastejšie vyhadzujú Slováci ako odpadky, alebo koľko ľudí na svete stále nemá prístup k pitnej vode. Poďte si pozrieť pár vybraných otázok a skúste, či by ste vedeli správne odpovedať. Možno aj Vás niektoré otázky zaskočia. 

          • Deň otvorených dverí našej školy

          • Dňa 16.3.2023 sa brány našej školy otvorili naozaj pre každého. Spolu s deťmi, ich rodičmi, starými rodičmi i súrodencami sme strávili príjemné popoludnie v priestoroch našej školy. Naše pani učiteľky si pre návštevníkov pripravili zážitkové vyučovanie z rôznych predmetov. Mohli sa zapojiť do chemických a fyzikálnych pokusov, pozorovania cez mikroskop, práce s microbitmi, aktivít v knižnici a ďalších zaujímavých činností. Ďakujeme všetkým, ktorí k nám zavítali. Budeme veľmi radi, ak sa o rok opäť všetci stretneme.

             

        • Bábkové predstavenie u nás
          • Bábkové predstavenie u nás

          • 13. marca nás poctilo návštevou bábkové divadlo Lienka, ktoré predviedlo žiakom I. stupňa a našim kamarátom, škôlkarom z MŠ Janova Lehota a MŠ Kosorína, bábkové predstavenie Kocúr v čižmách. Všetci pevne držali palce nebojácnemu kocúrovi a deťom sa  páčili aj bábky, ktoré si po predstavení mohli pozrieť z blízka a odfotiť sa s nimi.

          • Návšteva výstavy plnej kociek LEGO

          • 7. marca sme sa so žiakmi našej školy presunuli zo školských lavíc do sveta farieb, zábavy a nekonečnej fantázie vďaka výstave stavebníc LEGO v Bratislava. Po dvoch hodinách plných hier a smiechu sme navštívili aj dominantu Bratislavy - Bratislavský hrad, ktorý nás okrem iného očaril aj svojimi jedinečnými výhľadmi, vďaka ktorým sme mali naše hlavné mesto doslova ako na dlani.
            Veríme, že z tohto dňa si naši žiaci odnášali nie len množstvo fotografií, ale aj zážitkov, ktoré v nich budú ešte dlho doznievať.

            Ďakujeme Bratislava!!! Už teraz sa tešíme, na ďalšiu návštevu.

          • Stretnutie s predškolákmi

          • Dňa 23.02.2023 priestory našej školy na hodinku omladli o niekoľko veselých predškolákov, ktorí v sprievode svojich rodičov prijali pozvanie na chutný bylinkový čajík a hry so šikovnými pani učiteľkami. Kým sa rodičia oboznamovali, ako bude prebiehať zápis ich detí do 1.ročníka, čo všetko by mali budúci prváčikovia pri zápise vedieť, ale i o možnostiach, ktoré ponúka naša škola svojim žiakom, predškoláci si s neskrývanou zvedavosťou prezreli zaujímavé zákutia školy. Očarila ich najmä pekná knižnica s interaktívnou tabuľou a pohodlnými kresielkami, ktoré bolo škoda nevyskúšať, vynovený školský klub s veľkým množstvom hier, ktoré lákali svojou pestrosťou.

            Najväčšie prekvapenie ich však čakalo v triede, kde okrem nefalšovaných školských lavíc, interaktívnej  ale riadnej tabule s kriedami stáli pripravené kolky s loptičkou, chobotnička s chytajúcimi chápadlami, stavebnice, puzzle, pastelky a veeeľa sladkostí. Nič veru nezostalo nepovšimnuté, deti využili všetky ponúkané možnosti na hru a zabudli, že pred hodinkou sa poniektoré báli pustiť rúk svojich rodičov. Chutil i domáci bylinkový čajík, ktorého ochutnávkou sme ukončili prvé spoločné stretnutie veriac, že všetky obavy zo zápisu do 1. ročníka sa pominuli a deti sa do školy budú tešiť. Budeme im držať palce.

        • Prihlásenie

      • Zvonenia

        Štvrtok 2. 5. 2024
      • Fotogaléria

          zatiaľ žiadne údaje