• 3. ročník - SWAP 2024

          • "Nové" vecičky sa už tešia z nových majiteľov v nových domovoch. Ďakujeme, že ste im dali druhú šancu na život a svojou výmenou ste zabránili, aby skončili ako odpad. Tým pomáhate aj našej prírode a planéte Zem. Veríme, že na oplátku vám, vašim súrodencom a mamičkám, vyčarili úsmev na tvárach. Tento ročník bol úspešný a veríme, že úspešnosť SWAPu bude po ďalšie roky stúpať.
            Do SWAPOVANIA priatelia 🤗!

          • Svetový deň umývania rúk pripomína: Iba voda nestačí!

          • Svetový deň čistých rúk, ktorý sa každoročne koná 5. mája, je príležitosťou na pripomenutie si dôležitosti udržiavania čistoty rúk a zlepšovania hygienických návykov. Posúva nás k zamysleniu sa nad našimi hygienickými návykmi a ich vplyvom na naše zdravie a zdravie okolia. Pravidelné umývanie rúk a udržiavanie ich čistoty nie sú len jednoduchými opatreniami, ale aj účinnými spôsobmi prevencie šírenia infekcií a ochrany nášho zdravia.

            Dňa  15. mája sa žiaci 1. a 2. ročníka zúčastnili interaktívnej besedy o hygiene človeka, ku svetovému dňu Umývania rúk. Deti sa dozvedeli o dôležitosti pravidelného umývania zubov, sprchovaní, ale hlavne o dôležitosti umývania rúk. Deti sa zábavnou formou oboznámili s prenosom bacilov prostredníctvom rúk a s ich správnou technikou umývania.

          • Deň matiek 2024

          • Druhá májová nedeľa patrí všetkým mamám, starým mamám a babkám. Pri príležitosti „Dňa matiek“ v nedeľu, 12. mája 2024 sme ich privítali v sále kultúrneho domu, aby sme im poďakovali za nekonečnú lásku, starostlivosť, obetavosť a trpezlivosť. Po slávnostnom príhovore pani starostky predniesli svoje básničky a krásne tance deti materskej školy. Divadelnými scénkami, básničkami, tancom a spevom sa svojim mamám, starým mamám predstavili žiaci našej základnej školy. Všetkým účinkujúcim tlieskala zaplnená sála kultúrneho domu. Ešte raz ďakujeme mamám za ich lásku a obetavosť. Prajeme im, aby boli vždy naplnené dobrom, radosťou a nádejou! Zároveň by sme sa chceli poďakovať aj účinkujúcim. 

            Veríme, že sa o rok opäť stretneme pri tejto milej slávnosti.

          • V ŠKD mamičkám z lásky!

          • Druhá májová nedeľa už tradične patrí našim mamičkám. 10. mája si deti z ŠKD pre svoje mamičky spolu s pani vychovávateľkou, pripravili pre nich pestrý kultúrny program. Piesňami, básničkami, tancom, športovým umením a darčekmi vyjadrili  deti maminkám svoju lásku a poďakovanie. Mali medzi sebou aj šikovnú pani Španovú, ktorá ukázala svoju zručnosť v háčkovaní hračiek, tašiek a rôznych iných výrobkov. Samozrejme nechýbali ani rôzne zábavné súťaže mamičiek a ich detí a malé občerstvenie. Mamičky strávili spolu so svojimi ratolesťami príjemné a zábavné popoludnie. 

          • Slávica Nelka mala úspech!

          • Dňa 13. mája sa uskutočnila na ZUŠ J. L. Bellu v Kremnici spevácka súťaž – Slávik Slovenska 2024. Keďže nie sme žiadne béčka, rozhodli sme sa súťaže zúčastniť. V okresnom kole nás reprezentovala naša šikovná speváčka Nelka Čierna, žiačka 7. ročníka, ktorá sa umiestnila na krásnom 3. mieste. Nášmu bronzovému Slávikovi srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach!

          • SWAP - Spravíme si navzájom radosť!

          • V priestoroch našej školy sa dňa 15.05.2024 (streda), v čase od 10:00 do 13:00 hod. uskutoční obľúbená akcia s názvom SWAP, ktorú sme si pripravili v rámci Dňa Zeme. Ide o výmenu vecí, z ktorých žiaci vyrástli, o ktoré už nemajú záujem, ktoré už nevyužívajú, alebo doma zavadzajú. Aby neskončili v koši a nevznikal tak odpad, donesú veci ku nám a odnesú si niečo pekné, z čoho budú mať radosť.  

            V prílohách posielame plagát a pravidlá swapovania.  

            Spravíme si navzájom radosť!

            Pravidla_SWAPOVANIA.pdf

          • Súťaž Mladý Záchranár CO – okresné kolo

          • V utorok 7. mája sa v priestoroch Parku Š. Moysesa a plážového kúpaliska v Žiari nad Hronom konalo okresné kolo súťaže Mladý záchranár CO. V minulosti sme sa do tejto súťaže už tradične zapájali a po 5 ročnej prestávke sme to tento rok opäť so šikovným tímom našich siedmakov skúsili.

            V náročnej súťaži, kde museli žiaci zvládnuť teoretické aj praktické zručnosti z civilnej a požiarnej ochrany, dopravnej výchovy, topografie, zdravotnej prípravy a streľby zo vzduchovej pušky na terč, naše družstvo v zložení: Nela Čierna, Viktória Valachová, Pavol Sigeti a Alex Husárik, vybojovalo výborné 1. miesto a postúpilo do krajského kola.

            Srdečne blahoželáme a držíme palce...

          • Škriekala celá telocvičňa...

          • Tentokrát to neboli naši žiaci, ale živé papagáje na zážitkovom vyučovaní, ktoré nám zorganizovalo  a finančne zabezpečilo naše Občianske združenie pri Základnej škole.

            Najskôr sme sa čo-to o papagájoch dozvedeli. U nás boli ary a kakadu. Spomenieme len pár vecí, ktoré nás zaujali:

             

             

            • sú to mimoriadne inteligentné vtáky. Dokonca dokážu riešiť hlavolamy ( to sme s nimi radšej neskúšali...)
            • dožívajú sa 60, no v zajatí aj 100 rokov
            • pri jedení používajú svoje 4 prsty ( to sme zažili na „vlastnej koži“😊)
            • papagáje sú všežravce, pochutia si na orieškoch, ovocí, zelenine, vajíčkach, listoch, kvetoch či hmyze, no najväčšia mňamka sú vlašské orechy

            A veeľaa ďalších zaujímavostí, no najlepšie bolo, že sme boli v ich blízkosti, dotkli sa ich, pohladkali, sedeli nám na pleciach, kŕmili sme ich! Dotkli sme sa prírody a na to sa nezabúda...

          • Medailónik ZŠ Janova Lehota

          • Naša družobná škola v meste Hradec Králové, s ktorou si dopisujeme, bola zvedavá, ako vlastne vyzerajú naše priestory. Preto sa malá skupinka odvážnych reportérov vrhla na prípravu spravodajstva s úmyslom stručne našu školu predstaviť. Výsledkom je 6 minútový medailónik, ktorý vás pozývame pozrieť. Všetky texty si pripravilo naše BBC komando samé 🙂 Ďakujeme za pomoc pri výrobe p. Jánoci Klajbanovi, ktorý poradil a nezištne pomohol.

            video si môžete pozrieť tu: https://youtu.be/1iUJndWBmPE

          • Deň Zeme

          • Deň Zeme sa každoročne koná 22. apríla. Aby aj žiaci pociťovali vážnosť a dôležitosť tohto dňa, každoročne organizujeme rôzne aktivity. Tohtoročná téma je Planéta vs. plasty. Prvostupniarov navštívili naše dievčatá z 8. a 9. ročníka v školskom klube, kde zisťovali, koľko toho žiaci vedia o separovaní a recyklovaní odpadkov. Po diskusii si žiaci vymaľovali tematické záložky, lúštili rôzne tajničky a následne si vyskúšali separovanie odpadkov do košov podľa farby. Na druhom stupni každá trieda predstavovala kontajner, o ktorom si mali vytvoriť plagát, obliecť sa do príslušnej farby a odprezentovať sa.

            Piataci boli žltí (plasty),
            Šiestaci - zelení (sklo),
            Siedmaci - modrí (papier)
            Ôsmaci - červení (kovy)
            Deviataci - čierni (komunálny odpad).
            Odborná porota za prezentáciu udelila najviac bodov ôsmakom.
            V ďalšej aktivite mali za úlohu prideliť predmety ku dĺžke ich rozkladu v prírode. Vedeli ste, že žuvačka sa rozkladá 50 rokov a jednorázová plienka až 250 rokov? A že ohorok z cigarety patrí, čo sa týka separovania do plastov? V tejto aktivite najviac zahviezdili šiestaci. V poslednej úlohe mali potrápiť svoje hlavičky a napísať, aké opatrenia sa doteraz urobili na zníženie množstva odpadových plastov a následne vymyslieť niečo, čo tu ešte nebolo. Tu sa najviac darilo siedmakom a deviatakom. Po sčítaní všetkých bodov si prvenstvo vyslúžili dve triedy: ŠIESTACI a SIEDMACI! Dúfame, že si žiaci z aktivít odniesli užitočné informácie a budú sa nimi aj riadiť a dodržiavať ich.
            S aktivitami ku Dňu Zeme ani zďaleka nekončíme. Čaká nás veľké jarné upratovanie okolia našej školy a obce. A aj tento rok pripravujeme obľúbenú a očakávanú akciu s názvom SWAP.
            Tak nech tej našej modrej planéte - Zem robíme viac radosť ako starosť.

          • Pracovná ponuka 1. stupeň

          • Učiteľ/ka ZŠ (1. stupeň)

            Základná škola, Janova Lehota

            Informácie o pracovnom mieste

            Miesto výkonu práce

            Janova Lehota 97, Janova Lehota

            Termín nástupu

            26.8.2024

            Predpokladaný termín ukončenia výberového konania

            30.6.2024

            Rozsah úväzku

            100%

            Počet študentov školy

            94

            Platové podmienky

            Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 220/2022 Z. z., ktorými sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

            Príležitosť pre ľudí z Ukrajiny

            nie

            Požiadavky na uchádzača

            Znalosť práce s PC

            základné až mierne pokročilé

            Vzdelanie

            Vzdelanie podľa Zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a Vyhlášky MŠVVsŠ SR 1/2020 Z. z.

            Kontaktné informácie

            Adresa školy alebo zariadenia

            Základná škola
            Janova Lehota 97
            96624 Janova Lehota
            https://zsjanovalehota.edupage.org/
            0456796124

            Kontaktná osoba

            Marcel Kinka
            0456796124

          • Pracovná ponuka 2. stupeň

          • Učiteľ/ka ZŠ (2. stupeň)

            Základná škola, Janova Lehota

            Informácie o pracovnom mieste

            Miesto výkonu práce

            Janova Lehota 97, Janova Lehota

            Aprobácia

            Anglický jazyk, Chémia, Slovenský jazyk a literatúra

            Termín nástupu

            26.8.2024

            Predpokladaný termín ukončenia výberového konania

            30.6.2024

            Rozsah úväzku

            100%

            Počet študentov školy

            94

            Platové podmienky

            Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 220/2022 Z. z., ktorými sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

            Príležitosť pre ľudí z Ukrajiny

            nie

            Požiadavky na uchádzača

            Znalosť práce s PC

            základné až mierne pokročilé

            Vzdelanie

            Vzdelanie podľa Zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a Vyhlášky MŠVVsŠ SR 1/2020 Z. z.

            Ďalšie požiadavky

            Je možné kombinovať vyššie uvedenú aprobáciu i s predmetmi GEG, NEJ a FYZ

            Kontaktné informácie

            Adresa školy alebo zariadenia

            Základná škola
            Janova Lehota 97
            96624 Janova Lehota
            https://zsjanovalehota.edupage.org/
            0456796124

            Kontaktná osoba

            Marcel Kinka
            0456796124

        • Prihlásenie

      • Zvonenia

        Nedeľa 19. 5. 2024
      • Fotogaléria

          zatiaľ žiadne údaje